Description:

Mihail Durnenkov on venäläisen nykydraaman tunnetuimpia nimiä. Ohjelmistokaudella 2018–2019 Moskovassa esitetään kolmea eri Durnenkovin näytelmää, ja niistä UTOPIA on ehdolla vuoden 2018 parhaaksi venäläiseksi näytelmäksi Golden Mask -festivaalilla. Durnenkov on aktiivinen nykydraaman puolestapuhuja Venäjällä, ja hän toimii tärkeimpien nykydraamaan keskittyvien organisaatioiden taustalla, kuten Lubimovka-lukuteatterifestivaalin taiteellisena johtajana sekä moskovalaisen Teatr.docin johtoryhmässä. Vuonna 2010 Helsingin kaupunginteatterissa esitettiin Durnenkovin näytelmä ROSKA.

 

SOTA EI OLE VIELÄ ALKANUT on pasifistinen, outo ja absurdi näytelmä Moskovan keskiluokan arjesta Ukrainan konfliktin puhkeamisen jälkeen vuonna 2014. Se kuvaa ihmisten tunteita ja käyttäytymistä yhteiskunnallisen ilmapiirin muututtua aggressiiviseksi. Teksti on alun perin kirjoitettu tilaustyönä englantilaiselle Theatre Royal Plymouth -teatterille. Teos on ohjattu ennen Suomea Moskovassa, Riiassa ja Lontoossa.

 

Suomenkielisen version ohjaaja Joel Lehtonen on asunut Moskovassa vuodesta 1995. Lehtonen on erikoistunut nykydraamaan. Hän on ohjannut ja tuottanut Moskovaan esimerkiksi Eve Enslerin VAGINAMONOLOGIT Venäjän kantaesityksenä vuonna 2004. SOTA EI OLE VIELÄ ALKANUT on Joel Lehtosen ensimmäinen teatterityö Suomessa.

 

Työryhmä omistaa Turun FINFRINGE–festivaalin SOTA EI OLE VIELÄ ALKANUT -esitykset demokratialle ja 26.5.2019 pidettäville EU:n parlamentin vaaleille.

 

----

SOTA EI OLE VIELÄ ALKANUT (The war has not yet started) is a dramatic reading of a play written one of the best known Russian contemporary playwrights, Mihail Durnenkov. Durnenkov is actively working in Russia on behalf of contemporary drama and manages e.g. Lubimovka- dramatic reading festival.

 

This pacifist, weird and absurd play tells about Moscow middle class people’s feelings and behaviour after 2014 conflict in Ukraine. Premiere in Finland is directed by Joel Lehtonen, a Finnish director and a habitant of Moscow since 1995.

 

The readings in FINFRINGE are dedicated to democracy and EU parliament elections in May 2019.

 

------

SOTA EI OLE VIELÄ ALKANUT (Kriget har ännu inte börjat) är en dramatisk läsning av ett skådespel, skrivet av en av Rysslands kändaste moderna dramatiker, Mihail Durnenkov. Durnenkov arbetar aktivt för modern drama i Ryssland, och är t.ex. ansvarig för Lubimovka-dramafestivalen.

 

Det här pacifistiska, konstiga och absurda skådespelet handlar om medelklassen i Moskva, dess människors känslor och handlingar efter konflikten i Ukraina 2014. Premiären i Finland är regisserad av Joel Lehtonen, en finsk regissör och Moskva-bo sedan 1995.

 

Läsningen under FINFRINGE är dedikerad åt demokrati och det kommande EU-valet.

 

Translation into Finnish: Elina Vallas

Photography: Kati Ilomäki, David Kozma

Music: Oxxxymiron

 

Sota ei ole vielä alkanut

Live-reading. Work in progress. 

 

ÅST

Café Tiljan

 

60 min

 

Fri 10 May

Sat 11 May

 

18.00

17.15

 

Suitability: 16+

 

Language: Finnish

 

Group: Arctic future festival

 

Country: Finland

 

Performers: Sami Saikkonen, Kasperi Nordman, Timo-Pekka Luoma, Joel Lehtonen

Contact Us

FiNFR!NGE 2020 FESTIVAL

TURKU • ÅBO

May 13th–17th 2020

Åbo Svenska Teater

Turun Kaupunginteatteri

Nuorisokeskus Wimma


info@finfringe.fi

 
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Join our mailing list for all the latest updates and lineup changes.
We’ll see you on May 13th 2020!

© 2019 FINFR!NGE Turku • Åbo Proudly created with Wix.com

  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon